Recy-veci: Veľkonočná dekorácia

Okrem prianí, albumov a layoutov robím rada zo scrapbookového materiálu aj dekorácie. Ak sa k tomu pridá aj recyklácia, je to vždy bonus navyše. Možnosť spraviť z nepotrebnej veci niečo nové a pekné pre potešenie je výzva a ak sa to podarí, mám radosť. Poslednou takouto vecičkou, ktorú som vytvorila je táto veľkonočná dekorácia – vajíčko na stojane:

Priznám sa, že najskôr som toto vajíčko chcela spraviť viac vo vintage štýle, v hnedých a béžových farbách, ale na jar ma to vždy viac ťahá k svetlým farbám, a tak voľba padla na moju obľúbenú fialovú farbu. Základom je polystyrénové vajce a rolka od minutej širokej obojstrannej pásky:

Ako prvé som spravila vajíčko – rada skúšam nové veci a na ozdobenie vajíčka som zvolila bavlnené plátno. Natrhala som ho na pásy široké asi 1 cm a tie som postupne lepila na vajíčko tavnou pištoľou. Keď bolo vajíčko celé oblepené, natrela som ho bielou akrylovou farbou:

Suché vajíčko som ozdobila béžovou čipkou, ľanovou šnúrkou a papierovými kvetmi:

 Z rolky od lepiacej pásky som spravila stojan. Oblepila som ho fialovým papierom z 6×6 kolekcie Home & Happines Nr. 39 od Studio Light, ozdobila rovnakou čipkou, ľanovou šnúrkou a drobnými lepenkovými výrezmi motýľa:

Stojan som vystlala prírodnou rafiou – dá sa výborne nahradiť sisalom, a vajíčko som usadila do stojanu. Nakoniec som pridala vanilkové perličky na silóne:

Veľkonočné vajíčko v shabby-chic štýle je hotové:

Prajem krásny deň a veľa radosti z tvorby jarných a veľkonočných dekorácií 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *