CHALLENGE 4/2017

Keď mi bola zverená augustová challenge, hlavou mi vírilo milión nápadov. Nakoniec som sa rozhodla, že si zahráme letné BINGO. Korene tejto hry siahajú vraj až do starovekej Číny, no jej dnešná podoba je určite od tej pôvodnej odlišná. V prvej polovici 16.storočia sa rozšírila do Talianska a na prelome 19. a 20.storočia sa bingo rozšírilo obrovskou rýchlosťou do celého sveta, ktorý uchvátilo svojou jednoduchosťou a zábavou. Toľko z  histórie, a poďme sa pozrieť, čo nás čaká v aktuálnej challenge. 🙂

Princípom tejto hry je, že sa usilujtete na svojom Bingo tikete z losovaných čísel zostaviť riadok, stĺpec alebo uhlopriečku. Náš hrací tiket však nebude obsahovať čísla, ale rôzne prvky zo sveta scrapbookingu (a ani nebudeme losovať žiadne čísla :-)). BINGO tiket, ktorý som nachystala, je pre všetkých účastníkov hry, teda účastníkov našej letnej challenge, rovnaký.

Podmienky challenge: Na BINGO TIKETE si ZVOLÍTE RIADOK, STĹPEC alebo UHLOPRIEČKU cez stred tiketu. Týmto krokom si vyberiete 5 POVINNÝCH PRVKOV, ktoré sa MUSIA nachádzať na vašom súťažnom projekte tak, aby boli zreteľne viditeľné. Zdobiť nimi môžete pohľadnicu, visačku (tag), layout alebo vrchné dosky zošita. A ako obvykle, podmienkou je použitie materiálu z e-shopu www.organizatorka.sk

Malá pomôcka : Uprostred tiketu je jedno políčko (niečo ako v kartách Žolík), ktoré vám dovoľuje vybrať si akýkoľvek jeden prvok z ostatných políčok. Teda k predpísaným 4 prvkom si doplníte 1 taký, ktorý sa vám najviac hodí do projektu. Túto možnosť však môžete využiť iba pre riadok, stĺpec či uhlopriečku, ktorá prechádza týmto stredovým políčkom.

Challenge platí pre Slovenskú a Českú republiku.

Výhrou je poukážka na nákup v e-shope v hodnote 10 €.

Fotografiu vášho projektu spolu s odkazom na konkrétny použitý materiál z e-shopu www.organizatorka pošlite najneskôr do polnoci 24.augusta 2017 na e-mail challenge@organizatorka.sk, do predmetu správy napíšte CHALLENGE 4/2017. A tiež nám nezabudnite prosím v maile uviesť prvky z políčok podľa radu, stĺpca či uhlopriečky, ktoré ste pri tvorbe použili (najlepšie slovne vypísať).

Výhercu vyberú členky DT Vintage Crafting a jeho meno, ako aj všetky prihlásené projekty, zverejníme na blogu Vintage Crafting 28.augusta 2017.

Ja som to vzala hneď pekne poporiadku, a začala som prvým riadkom BINGO tiketu. Na svoj projekt (zvolila som pohľadnicu) som použila týchto 5 povinných prvkov:

šablónu textúrovaciu pastu

Big Shot + kruhový výrez

kovovú ozdobu

drobné kvietky (tie moje boli súčaťou papierového výseku s vtáčikom)

papierový obrázok/výsek – vtáčik na vetvičke

Okrem vyššie uvedeného som použila:

papierový výrez vetvičky vyrezanej pomocou vyrezávacej šablóny

akvarelový papier

jednofarebné papiere – základ pohľadnice, výrez vetvičky

zvyšky vlnitej lepenky, z ktorých sú kruhové výrezy

zrecyklovala som hnedý baliaci papier 🙂

pečiatka so slovenským textom „Všetko najlepšie“

pečiatková poduška MINI Distress atramentu Vintage Photo

špongia na tupovanie

nožnice, pravítko, rezačka papiera, ceruzka

PVA lepidlo

Z pevnejšieho tmavohnedého papiera som skalpelom vyrezala štvorcový základ pohľadnice. Starý baliaci papier som poriadne nakrčila, potom povystierala a PVA lepidlom nalepila na akvarelový papier, resp. akvarelový papier som doň doslova zabalila :-). Reliéf, ktorý vznikol nakrčením baliaceho papiera som jemne prebehla hnedou atramentovou poduškou Vintage photo, čím pekne vystúpili „vrásky“ papiera. Takto pripravený papier som podlepila tenším kartónom a nalepila na základ pohľadnice.

Pomocou šablóny som naniesla bielu texturovaciu pastu a nechala som ju zaschnúť.

Na Big Shote som z rovnakého hnedého papiera, ako je základ pohľadnice, pomocou vyrezávacej šablóny vyrezala vetvičku a zo zvyškov vlnitej lepenky kruhy v dvoch veľkostiach. Kruhy som po okraji tupovacou špongiou otupovala hnedým Distress atramentom Vintage photo.

Postupne som na pohľadnicu PVA lepidlom nalepila kruhové výrezy, vetvičku, výrez vtáčika. Vetvičku som ešte ozdobila výrezmi drobných kvietkov a na jej spodnom konci podlepila dvomi kovovými vetvičkami.

Na záver som na akvarelový papier gumenou pečiatkou napečiatkovala hnedým Distress atramenom Vintage photo nápis „Všetko najlepšie“, obstrihla som ho nožnicami a nalepila na pohľadnicu.

Aj dievčatá z dizajn tímu si zahrali BINGO a vytvorili projekty k tejto letnej challenge:

Martina

papierový obrázok/výsek, pečiatky, pergamenový papier – vellum, čipka, embossovací prášok

Iriska

stuha, 3 druhy papiera (vrstvenie), Big Shot – ľubovoľný papierový výrez, buttonky/priechodky/nity, pergamenový papier – vellum

Kristína

Big Shot – kruhový papierový výrez, papierové kvety, šnúrka bakers twine, 3 druhy papiera (vrstvenie), kamienky/enamelky/perličky

Daniela

papierový obrázok, pečiatky, embossovací prášok, pergamenový papier, čipka

Pridajte sa aj vy a zahrajte si s nami letné scrapbookové BINGO! A nezabudnite:

Budeme sa tešiť. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *