Ahojte,
dnes som si pre vás pripravila rýchly návod na výrobu papierových cukríkov, ktoré sú perfektným darčekovým balením na drobnosti. A čo je najlepšie, pomocou ryhovacej podložky na obálky ich máte raz-dva hotové a navyše vyzerajú veľmi krásne – bez strihania a zbytočného obkresľovania a merania. 🙂
Na tvorbu potrebujeme:
* ryhovaciu podložku na obálky
* Big Shot + vyrezávacie šablóny
* slovenskú nápisovú pečiatku + pečiatkovaciu podušku
* enamelky
* stužky
* lepidlá: PVA lepidlo, 3D lepiacu pásku, silnú obojstrannú pásku
Scrapbookový papier zrežeme na rozmery 8″x6″. Z veľkého „tridsiatkového“ papiera tak vyjdu 2 cukríky.
Tento papier preryhujeme pomocou ryhovacej podložky:
* na kratšej strane: 1 3/8″, 2 3/4″, 4 1/8″ a 5 1/2″
* na dlhšej strane: 1 1/2″, 2″, 2 1/2″, 5 1/2″, 6″ a 6 1/2″
Papier zafixujeme pomocou knihárskej kosti na preryhovaných líniách.
Papier zložíme po 1-2 vrstvách (podľa toho, ako nám to vyjde), vložíme ho do ryhovacej podložky na obálky, zarovnáme zľava na 2″ a zrežeme. Potom zložíme ďalšiu časť a urobíme to isté. Keď je jedna strana celá predierovaná, papier otočíme a dierujeme rovnako druhú stranu cukríku. Cez tieto predierované časti pôjde stužka a bude sa tam cukrík uzatvárať.
Keď je to hotovo, cukrík zlepíme, vložíme doň darček a zviažeme na oboch koncoch stužkami.
A samozrejme ozdobíme milým nápisom a drobnými ozdôbkami.
Je to milé na darovanie malého darčeka či sladkostí. 😉
Veľa zábavy pri tvorbe vám praje
Veľmi pekné
Ďakujem krásne, Zuzka. Jeden ihneď odišiel, keď som v ňom darovala USB kľúč s mojimi fotografiami 🙂 Je to malá šikovná rozkošnosť 😉
Velmi pekne Kristinka prosim aka gramaz papiera je idealna? Aby pevne cukrik drzal tvar. Dakujem ☺
Ďakujem, Lucka 🙂 Najlepšie nad 200g/m2. Nemusí byť veľmi hrubý, aby sa papier na ryhách nerozstrapkal, ale ja som tvorila s papiermi od LL, ktoré majú dosť vysokú gramáž a nebol žiadny problém 🙂